Rykkerskrivelse

inkasso

Definition af en rykkerskrivelse?

Rykkerskrivelse er et brev, som kreditor sender til debitor (skyldner) for at gøre opmærksom på, at et beløb (fordringen) ikke er betalt.

 

Gode råd til rykkerskrivelser

Inden du sender en rykkerskrivelse til debitor, skal du undersøge følgende:

  • Hvem er debitor?
  • Hvad er e-mail adressen til debitor?
  • Hvor bor debitor?
  • Har debitor bestridt fordringen?
  • Har debitor tidligere modtaget en rykker?

Ad. hvem er debitor?

Det kan godt betale sig, at du fra starten bruger den nødvendige tid på  identificere din kunde/debitor. Du skal sikre dig, at du har kundens korrekte navn, juridiske identitet, adresse og e-mail. På den måde undgår du at sende rykkerskrivelser til den forkerte modtager. Til brug for undersøgelsen kan du benytte Det Centrale Virksomhedsregister (CVR), som du kan finde finde ved at trykke her.

 

Du kan også undersøge identiteten på skyldner ved at gennemføre en søgning på Google.com. Disse oplysninger er centrale, hvis du på et senere tidspunkt skal sende en rykkerskrivelse til debitor eller overgive sagen til Advokaternes Inkasso Service.

 

Send din sag i dag - Omkostningsfri Inkasso.

 

Ad. debitors e-mail og bopæl?

Det er dyrt og besværligt at sende rykkerskrivelser til debitor med posten. Når du sender et brev, er der udgifter til kuverter, frimærker og papir. Af samme grund er det en stor hjælp, hvis du i forbindelse med overgivelse af sagen til Advokaternes Inkasso Service oplyser e-mail adressen på debitor. Typisk kan du finde e-mailadressen ved at søge på Google. Hvis debitor har en hjemmeside, er det muligt, at e-mailadressen står angivet der. Den fysiske adresse på debitor kan du finde på Krak.dk, Cvr.dk eller De Gule Sider.

 

Ad. er fordringen bestridt?

Det er vigtigt at du undersøger, om debitor har bestridt fordringen. Hvis fordringen er bestridt, er der ikke længere tale om en inkassosag. Det betyder ikke, at du ikke skal forfølge kravet, men kravet skal indbringes for retten, hvor debitor kan fremsætte sine indsigelser.

 

Ad. har debitor tidligere modtaget en rykker?

Undersøg om debitor tidligere har modtaget en rykkerskrivelse med den rigtige tekst. Hvis debitor har modtaget rykkerskrivelse 1, skal du sikre dig, at den rykkerskrivelse skabelon som er brugt indeholdt en frist til betaling på mindst 10 dage, og det skal have fremgået af teksten, at manglende rettidig betaling vil medføre, at der påløber yderligere omkostninger. Er der ikke sendt en rykkerskrivelse med denne tekst, kan der ikke pålægges inkassoomkostninger, og der skal derfor sendes en rykkerskrivelse 2, hvor disse oplysninger fremgår.

 

Download rykkerskrivelse

Du kan med fordel downloade vores gratis rykkerskrivelser. Hvis du benytter vores rykkerskrivelse skabelon med inkassovarsel, får du sikkerhed for, at rykkerskrivelse 1, 2 og 3 overholder gældende lovgivning.

 

Kreditpolitik

Gør det til en del af din kreditpolitik, at du kun sender én rykker og ti dage senere sender sagen til Advokaternes inkasso service. Det forbedrer dine chancer for, at skyldner betaler desto hurtigere du reagerer. Jo ældre fordringen er, jo sværere bliver det at få pengene hjem.